Toplocaties in de streek

Balazuc

Er wordt gezegd dat Balazuc één van de mooiste dorpjes van niet alleen de Ardèche, maar van heel Frankrijk is. Het dorp is heel mooi gelegen in het midden van een groene vallei. Ook de smalle kassei steegjes met onverwachte bochten, trappen en stenen bogen in het straatbeeld en de huizen versierd met prachtige bloemen dragen bij aan het charmante uitzicht van het dorp.
Balazuc heeft ook nog eens een prachtig zandstrand aan de rivier de Ardèche waarin heerlijk gezwommen kan worden.

Labeaume

Ongetwijfeld een van onze favoriete uitstapjes is Labeaume, authentiek dorpje net voorbij Ruoms en dus niet zover, gezellig terrasje aan de “Rive gauche”. Men kan er diverse lekkere Belgische bieren consumeren. 
Het is gelegen beneden vlak aan de brug, iets verder naar rechts voorbij de brug heb je een soort “plage”, zalig baden aan de rivier, zorg er wel voor dat je degelijke schoenen of sandalen aan hebt want het is een keienstrand! 
Iets hoger gelegen, vlak aan de kerk kan je bij Pierre in “Le Bec Figue” wat lokale lekkernijen nuttigen,

Veel plezier…

Grottes du chauvet

Een replica van de grot Chauvet Pont-d’Arc bevindt zich op 7 kilometer afstand van het origineel. De grot werd pas in 1994 ontdekt  en meteen gesloten voor publiek.

De grot Chauvet Pont-d’Arc is beroemd om ’s werelds oudste grottekeningen van 36.000 jaar oud die gemaakt zijn met houtskool en rode oker. Sommige afgebeelde dieren, zoals een panter en oehoe, zijn nog nooit eerder in grotten uit de oudere steentijd gevonden. De grot is 20.000 jaar hermetisch afgesloten geweest, doordat destijds de top van de klif instortte.

Meer dan een uitstap waard!

vogue-vue-chateau-et-village

Vogüé

Het charmante dorp Vogüé met zijn kleine huisjes aan de voet van een imposante rotswand. Stenen calades (kleine geplaveide steegjes), typisch in de oude dorpjes in Ardèche. Hopelijk lukt het jou de rue des Puces te vinden, de smalste straat van Frankrijk.

Een perfect gerenoveerd kasteel, met hangende tuinen, waaruit je een prachtig uitzicht hebt, dit alles aan de rand van de rivier, om dromerig van te worden.

Genieten maar!

_35aed10f-747d-4472-91ab-e41c3ec047fe

Naves Villages-Les Vans

Naves is een klein karaktervol middeleeuws dorpje en staat bekend als een van de mooiste dorpjes in de regio en om de mooie middeleeuwse straatjes en gebouwen.
In bistro “La Sardine” rechtover “La mairie”, kan je heel lekker eten, lokale specialiteiten met liefde bereidt door de kokkin van het huis. Heus de moeite waard om eens langs te gaan,

Als je van gastronomie houdt, kan je terecht bij onze televisiekok Piet Huysentruyt in zijn restaurant Likoke in Les Vans.

_460e9fbd-aab9-49f1-8087-8038c2ffc2d1

Alba-la-Romaine

Alba-la-Romaine met zijn labyrint van smalle geplaveide straatjes is dit karaktervolle dorp met zijn idyllische wandelingen doorheen de geschiedenis. Met zijn vestingwerken uit de Middeleeuwen (13e eeuw), zijn oude castrale stad, zijn kasteel, zijn archeologische site, zijn antieke theater en zijn museum, onthult dit dorp de geschiedenis van de oudheid tot aan de middeleeuwen. Omgeven door wijngaarden, staat het dorp Alba-la-Romaine bekend om de kwaliteit van zijn wijnen, kortom een verborgen juweeltje dat je niet mag missen!

Cascade du Sautadet

Bij La Roque sur Cèze heeft de rivier de Cèze door de eeuwen heen kanalen en holtes uitgesleten die uiteindelijk samenvloeien tot kloven en stroomversnellingen en resulteren in deze feeërieke taferelen.
Het meest spectaculair zijn de “marmites de géants”. Dit zijn cilindervormige holtes, sommige met een diameter van enkele meters, die door de wervelende beweging van kiezelstenen uit de rotsachtige rivierbedding zijn uitgesleten.

De Cascades du Sautadet zijn een bijzonder mooie en fotogenieke plek.

Houd er wel rekening mee dat zwemmen hier verboden is!

Pont du Gard

Het Romeinse aquaduct bij het dorpje Vers-Pont-du-Gard in het zuiden van Frankrijk is één van de beroemste Romeinse overblijfselen. Het is het hoogste aquaduct uit de Romeinse geschiedenis en ook één van de best bewaarde exemplaren.

Het is het zichtbare deel van het Romeinse aquaduct dat gedurende zes eeuwen de stad Nîmes van water heeft voorzien. De Pont du Gard is het bewijs van de vakkennis van de Romeinen, gebouwd op 48 meter hoogte met een lengte van 275 meter. Je loopt door de oude watergeul op de bovenste verdieping. In de zomer wordt bij het vallen van de avond een lichtshow op de brug geprojecteerd. Pont du Gard ligt niet ver van Remoulins op de route van Uzès.

1_O-soleil Sampzon_Ardeche_Pont d

Pont D'arc

Le Pont d’Arc, bij ieder bezoek ben je opnieuw even verbaasd en verwonderd over deze buitengewone mooie plek.
Deze imposante natuurlijke boog, een geologische bezienswaardigheid die uniek is in de wereld,
De Pont d’Arc ligt aan de ingang van de Gorges de l’Ardèche, is 54 meter hoog en 60 meter breed,

Huur gerust eens een kano, de minidaling van 6 km begint net stroomopwaarts van de Pont d’Arc. Na een kleine adrenalinestoot, als je door de Charlemagne stroomversnelling gaat, is het weer rustig als je onder de majestueuze boog doorvaart !

Een onvergetelijke ervaring!

Sampzon, FR
9:10 am, May 25, 2024
11°C
broken clouds
Wind: 3 mph
Pressure: 1014 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:05 am
Sunset: 9:13 pm